Trabzon’da Türk Mutfağı Haftası Coşkuyla Kutlandı
T.C. Trabzon Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, yöresel tatlar ve kültürel zenginliklerin ön plana çıktığı renkli anlara sahne oldu.
Etkinlikler, 21 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası bahçesinde düzenlenen açılış programıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından horon gösterisi ve çeşitli sunumlarla Trabzon yöresine özgü lezzetler katılımcılara tanıtıldı.
Program kapsamında; Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Aşçılık Bölümü öğrencileriyle sürdürülebilirlik ve beslenme temalı workshop, Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Akif Şen’in yöresel yemeklerden oluşan seçki fotoğraf sergisi ve kadın kooperatiflerinin klasik Trabzon yemekleri sunumları büyük ilgi gördü.
Etkinliğe, Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Melike Kurtaran Çelik ve Öğr. Gör. Dr. Gülay Çakmak katılarak üniversitenin sektörel iş birliklerine katkı sağladı.