Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

ACI KAYBIMIZ

Çok değerli öğretim üyemiz Fegan Mutlu, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları sonucu bu sabah aramızdan ayrılmıştır. Gerek özel hayatında gerekse mesleki hayatında çok fazla seveni bulunan ve adından sürekli minnetle söz ettiren, öğrencilerine her zaman bir anne, bir abla şefkatiyle yaklaşan ve çalışma arkadaşları arasında da çok saygı ve sevgi gören hocamızın aramızdan ayrılışının büyük üzüntüsünü yaşamaktayız.

 Kurumumuza yaptığı çok kıymetli katkılardan dolayı merhumeye şükranlarımızı sunar, Allah’tan rahmet dileriz.

Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun, yakınları ve sevenlerinin başı sağ olsun…

 

 

FEGAN MUTLU

1964 yılında Muş ilinde doğmuştur. “Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Yiyecek-İçecek Bölümü” Lisans ve  “Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler/ Sosyoloji - İnsan İlişkileri Bölümü” Yüksek Lisans programlarını bitirmiştir.

Meslek hayatına M.E.B okullarında başlamış ve 2004 yılında KTÜ Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulun’da Öğretim Görevlisi olarak atanmıştır. Bu okulda birçok mesleki dersi dersi yürütmüş ve aynı zamanda  15 yıl müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2018 yılından itibaren de Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO’da Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Yaklaşık  35 yılda yürüttüğü birçok ders, idari görevle birlikte, farklı kurumlarda birçok kişiye de “Mesleki Eğitimi Geliştirme”ye yönelik eğitimler vermiştir. Anı zamanda çok sayıda akademik çalışması ve AB projeleri bulunmaktadır. Çalışmalarından bazıları şunlardır:

AB Projeleri:

  • Proje Ekibi Olarak Görev Aldığı Projeler:
  • BACKTONATURE 
  • Up-Skills
  • Silver Travellers
  • Eğitmen Olarak Görev Aldığı Projeler
  • “Turizm için Ön Büro ve Servis Mutfak Elemanı” Projesi
  • “Yelkenler Fora” Projesi
  • “Mantar Yetiştiriciği ve Ev Yemekçiliği” Projesi
  • "Ayder yöresindeki Kadınların Ev Pansiyonculuğu Konusunda Eğitim ve İstihdamı” Projesi

 

Kitapları:

  • Sokak Lezzetleri (2022)
  • Gastronomi Turizmi ve Trabzon Potansiyeli (2022)
  • Trabzon’un Yaşam Şekli ve Mutfak Kültürü (2021)
  • Anadolu Mutfağında Dünden Bugüne Unutulmayan Lezzetler (2020)
  • Alternatif Turizm ve Ekonomik Etkileri (2020)
  • Doğu Karadeniz Bölgesinin Unutulmayan Organik Lezzetleri (2019)
  • Turizm işletmeleri için lezzet Diyarı Gece Akademi Yayınları (Aralık 2018)
  • Trabzon Mutfağı T.C Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları (Eylül 2015)

 

İlgili Resimler


Menüyü Kapat