Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Akademi-Paydaş İş Birliğinde Bir Adım Daha

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, eğitim niteliğini artırmak, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu uygulama yetkinliği yüksek işgücü yetiştirmek ve sektörün sorunlarına ilişkin ortak akıl ile değerlendirmelerde bulunmak amacıyla akademi-paydaş iş birliklerini geliştirmeye devam etmektedir.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Çiğdem Şahin Başfırıncı, müdür yardımcıları Sayın Doç. Dr. Selcen Sarı Aytekin, Sayın Doç. Dr. Dilek Çil ve öğretim üyelerinden Sayın Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Tamer Erdoğan'ı ziyaret ederek öncelikli sektörler arasında yer alan turizm sektörünün sorunlarına ilişkin istişarelerde bulunmuşlardır. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleşen bu toplantıya, Sayın İl Müdürü Tamer Erdoğan ile birlikte Şube Müdürü Sayın Mustafa Asan ve uzmanlardan Burcu Akyüz ile Rabia Uzun Cirav da eşlik etmişlerdir.

27 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen toplantıda yapılan istişareler sonucu, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu arasında sektörün ihtiyaçlarına daha etkili ve olumlu katkılarda bulunabilmek adına iş birliği anlaşmasına varılmış ve toplantıda İl Müdürü Sayın Tamer Erdoğan yüksekokul yönetiminin danışma kuruluna seçilmiştir.

Sayın Erdoğan, danışma kurulu üyeliğinden yer almaktan dolayı memnuniyetini dile getirmiş ve Meslek Yüksekokulumuz ile dayanışma içerisinde olacaklarını belirterek "akademik birimlerin yalnızca bölge turizmine insan kaynağı sağlamakla kalmayıp, turizm sektörüne kalite yönünden direkt etki sağlayan bir rol taşıdığını vurgulamıştır.” Sayın Erdoğan, ayrıca, toplantının sektörler arası iş birliği ve çözüm odaklı yaklaşım açısından önemini vurgulamış ve oluşturulan yol haritası çerçevesinde iş dünyasının sesini daha güçlü bir şekilde duyurabilmek ve sorunları çözmek için aktif şekilde çalışmaya devam edeceklerini aktarmıştır.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Çiğdem Şahin Başfırıncı akademi-paydaş iş birliklerinin sektörün dinamiklerine ayak uydurmak, sorunlara ortak akıl ile çözümler üretmek ve stratejik ortak planlar yürütebilmek açısından önemli olduğunu belirtmiş; bu eksende yol haritası çizerek verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etmiştir. 

Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında yapılan bu toplantı, medyada büyük bir ilgi ile karşılanmış ve ulusal medyada birçok yayın organında yer bulmuştur. İş birliğinin tüm paydaşlar açısından hayırlı olmasını diliyoruz.

 

Habere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

https://www.haber61.net/trabzon/truden-il-kultur-ve-turizm-mudurlugune-ziyaret-h546960.html

https://www.haberturk.com/trabzon-haberleri/32262046-trabzon-universitesinden-il-kultur-ve-turizm-mudurlugune-ziyaret

https://www.gunebakis.com.tr/haber/16764225/trabzonda-turizm-zirvesi

İlgili Resimler


Menüyü Kapat