Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Marka Lezzetler Etkinliğine Katıldık

Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Haftası kutlamalarında Karadeniz’e özgü tarifler görücüye çıktı. Müdürlüğün bahçesinde açık havada düzenlenen etkinlikte Vali İsmail Ustaoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu ile Meslek Yüksekokulumuz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik de hazır bulundu. Çok sayıda turizm sektörü temsilcisi ile davetlinin katıldığı kutlama şenliğe dönüştü.
Etkinlikte yöremize özgü kuymak, kaygana, sarma, turşu ve patates kavurması ile hamsi kuşu gibi ürünler sergilenerek ikram edildi. Yemeklerin hazırlanmasını ve pişirilmesini canlı olarak izleyen protokole horon gösterisi sürprizi hazırlandı. Daha sonra pişirilen ürünlerden tek tek tadan yerli-yabancı davetli ve misafirler bir kez daha Karadeniz Mutfağına hayran kaldıklarını dile getirdiler. Türk Mutfağının ve marka ürünlerinin tanıtımını amaçlayan hafta 21-27 Mayıs tarihleri arasında etkinliklerle kutlanıyor.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat