TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA ZİYARET

TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU’NDAN TRABZON TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA ZİYARET

Turizm ve seyahat hizmetlerinde nitelikli işgücü coğrafi özelliklere anlam, etkinlik ve kalite kazandıran en önemli unsurlardandır. Yüksekokulumuz, bu bağlamda, turizm ve seyahat hizmetlerinde hizmet verimliliğini artırmak ve sektörün temel katalizörü olan nitelikli işgücü ihtiyacına ilişkin istişarelerde bulunmak üzere üniversite-paydaş iş birliği ekseninde ziyaretlerine devam etmektedir.
Yüksekokulumuz tarafından 23.02.2022 tarihinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirilen bu ziyarette, Yüksekokul Müdürü Sayın Prof. Dr. Çiğdem BAŞFIRINCI, Sayın Doç. Dr. Melike K. ÇELİK, Sayın Öğr. Gör. Dr. Elif S. ATABAY, Sayın Öğr. Gör. Fegan MUTLU ve Sayın Öğr. Gör. Nihat YILMAZ, sektörün önemli temsilcilerinden olan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Dr. Mustafa Suat HACISALİHOĞLU’nu makamlarında ziyaret ederek Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Tolga Avcı, Sayın Özcan İLARSLAN, Sayın Kadem ÇAKIROĞLU ve Sayın Halil YAROĞLU ile bir araya gelmiştir. Gerçekleştirilen görüşmede turizm sektörünün Trabzon ili ve çevresinin ekonomisindeki önemli rolü üzerinde durulurken, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdam katkısı sunan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulumuz ile yapılabilecek projeler ve iş birliklerine ilişkin konular ele alınmış, geleceğe yönelik planlamalar konusunda fikir birliğine varılmıştır.