Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Finansal Okuryazarlık Semineri

Her gün daha fazla finansallaşan günlük yaşamda, bireyler finansal hedefler belirleme, bütçe yapma, borç yönetimi, sürdürülebilir tasarruf planları yapma gibi bir dizi finansal konulara ilişkin kararlar almak durumunda kalmaktadırlar. Bu konulara ilave olarak, finans sektöründe özellikle 2008 finansal krizi sonrası hızla artan dijital finansal ürünler ve aracılık hizmetleri, bilgi ve farkındalık kazanılması gereken yeni alanlar olarak ortaya çıkmaktadır. Bu eksende, finansal okuryazarlık, yaşam beklentisinin giderek arttığı, finansal ürün ve hizmetlerin giderek karmaşıklaştığı ve dijitalleşmenin hakimiyetini artırdığı günümüzde giderek daha fazla değer kazanmaktadır. Özellikle gençlerin dijital finansal ürünlere yoğun ilgi gösterdikleri göz önünde bulundurulduğunda, artan risklere karşı bir erken uyarı mekanizması olarak finansal okuryazarlık eğitimleri elzem hale gelmektedir.

Bu çerçevede, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde öğrencilerimize yaşamlarının her alanında faydalı olacağı düşünülen finansal okuryazarlık semineri düzenlenmiştir. Doç. Dr. Esra BULUT tarafından 19 Aralık 2023 tarihinde Saat 13.00’da İletişim Fakültesi FIDZ16 No'lu derslikte düzenlenen seminerde, öğrencilere farkındalık kazandırma bağlamında, temel finansal okuryazarlık kavramları, konvansiyonel finansal sistem, dijital ürün ve hizmetler ile dijitalleşmenin taşıdığı riskler üzerine paylaşımlarda bulunulmuştur. Seminere Yüksekokul Müdürü Sayın Prof. Dr. Çiğdem Şahin Başfırıncı, Sayın Prof. Dr. Melike Kurtaran Çelik, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Elif Sis Atabay, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Caner Kaya ve Sayın Öğr. Gör. Emrah Ağın dinleyici olarak iştirak etmişlerdir.

Düzenlenen seminerin öğrencilerimizin finansal bilgi ve farkındalık düzeylerini artırmada, dijital finansal ürünlerden etkin bir şekilde yararlanmada ve mağdur edici etkilerinden korunmada faydalı olmasını diliyoruz.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat