​Okulumuzda Oryantasyon Uygulaması

Üniversitelerde oryantasyon uygulamaları, öğrencilerin üniversiteye uyum sürecini hızlandırmak, sosyal kaynaşmayı kolaylaştırmak, öğrencilerin üniversiteye bağlılıklarını güçlendirmek ve güven kazanmalarını sağlamak açısından büyük önem taşır. Bu uygulamalar, öğrencileri üniversite ortamına hazırlarken akademik hayata dair bilgi ihtiyaçlarını karşılamak açısından da elzemdir.

Bu çerçevede, Turizm ve Otelcilik MYO yöneticilerinden Sayın Dr. Öğr. Üyesi Elif SİS ATABAY ve Sayın Öğr. Gör. Dr. Özge BEKTAŞ GÜMRÜKÇÜ birinci sınıf öğrencilerine yönelik 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında bir oryantasyon programı tasarlamışlardır.  Program 11.10.2023 tarihinde saat 11.00’da Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü öğrencileri için; saat 13.00’de ise Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri bölümü öğrencileri için gerçekleştirilmiştir.

Oryantasyon programında, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Elif SİS ATABAY Turizm ve Otelcilik MYO’nun hedefleri, vizyonu, misyonu, fiziki yapısı, programların öğrenme çıktıları, staj ve iş olanaklarına ilişkin oldukça detaylı bir sunum yapmıştır. İlave olarak; öğrencilerin akademik hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunlara ilişkin örnekler üzerinden almaları gereken sorumlulukları hatırlatmış ve çözüm önerilerinde bulunmuştur.

Oryantasyon uygulamamızın öğrencilerimizin sorunsuz ve huzurlu bir öğrenim hayatı sürdürebilmelerine destek olmasını diliyoruz ve tüm öğrencilerimize bir kez daha yeni yuvanıza hoş geldiniz diyoruz.