Bölge turizmi için güçler birleştirildi

Üniversitemiz Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sektörel sorunların çözümü için düzenlenen toplantıda işbirliği anlaşmasına vardı. Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdoğan, yüksekokul danışma kuruluna seçildi.

Yüksekokulumuz yönetimi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu. Ziyarette karşılıklı görüş alışverişinin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan’ın ev sahipliğinde bir toplantı gerçekleştirildi. Program sonunda açıklamada bulunan Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı, Trabzon’daki sektörel sorunların ve fırsatların ele alındığı toplantıda çözüm yolları ve stratejik ortak planlar üzerinde görüştüklerini, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile tam bir anlaşma halinde bundan sonra sorunların üzerine birlikte gidilmesi noktasında yol haritası çizdiklerini bildirdi.

Bu tür toplantıları sektörel sorunların çözümü ve yeni avantaj alanlarının değerlendirilmesi anlamında son derece değerli bulduklarını belirten Müdürümüz, “Birçok yönden yararlı bir toplantı oldu. Sayın İl Müdürümüz ve ekibi ile birlikte kurumsal anlamda bölgesel turizm sektörünün gelişiminde daha güçlü bir işbirliği için girişimlerde bulunma kararı aldık. Bu kapsamda Yüksekokulumuz adına Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün yüksekokul yönetimi danışma kurulunda yer alması teklifinde bulunduk. Sayın Müdürümüz de teklifimizi memnuniyetle kabul ettiler” bilgisini verdi. Başfırıncı, “Üniversite danışma kurullarına iletmek üzere müdürümüz ve ekibinin sektörel konularda tavsiye niteliğinde görüş ve önerilerini aldık, almaya devam edeceğiz” diye ekledi.

Toplantıda Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılarımız Doç. Dr. Dilek Çil ve Doç. Dr. Selcen Sarı Aytekin meslek yüksekokulunun il turizmi açısından stratejik bir konumda olduğuna dikkati çekerken, Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik de yüksekokulun mevcut turizm olanaklarının iyileştirilmesi açısından mevcut ve potansiyel katkılarını ortaya koydu.

Görüşlerini dile getiren İl Müdürü Tamer Erdoğan, danışma kurulu üyeliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun destekçisi olmaya devam edeceklerini söyledi. Akademik birimlerin bölge turizmine insan kaynağı oluşturma özelliğinin yanında turizm sektörüne kalite yönünden direkt etki sağlayan etkin bir rol üstlendiğinin altını çizen Erdoğan, toplantının sektörler arası işbirliği ve çözüm odaklı yaklaşım açısından değerli olduğunu vurgulayarak, oluşturulan yol haritası çerçevesinde iş dünyasının sesini daha güçlü bir şekilde duyurabilmek ve sorunları çözmek için aktif şekilde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki istişare ve işbirliği toplantısında İl Müdürü Tamer Erdoğan’ın yanı sıra Şube Müdürü Mustafa Asan ve uzmanlardan Burcu Akyüz ile Rabia Uzun Cirav; Yüksekokulumuz adına ise Müdürümüz Prof. Dr. Çiğdem Başfırıncı ile birlikte yardımcıları Doç. Dr. Dilek Çil, Doç. Dr. Selcen Sarı Aytekin ve Doç. Dr. Melike Kurtaran Çelik hazır bulundular.