Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Vefat Yılında Anma Mesajı

Merhume hocamız, çok değerli öğretim üyemiz Fegan Mutlu’yu, yaşadığı sağlık sorunları sonucu zamansız bir şekilde aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde özlem, saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Gerek özel hayatında gerekse mesleki hayatında çok fazla seveni bulunan, çalışma arkadaşları arasında da çok saygı ve sevgi gören ve kurumumuza değerli katkıları bulunan hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

Mekânı cennet olsun, ruhu şad olsun, yakınları ve sevenlerinin bir kez daha başı sağ olsun…

 

FEGAN MUTLU

1966 yılında Muş ilinde doğmuştur. “Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Yiyecek-İçecek Bölümü” Lisans ve  “Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler/ Sosyoloji - İnsan İlişkileri Bölümü” Yüksek Lisans programlarını bitirmiştir.

 Meslek hayatına M.E.B okullarında başlamış ve 2004 yılında KTÜ Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulun’na Öğretim Görevlisi olarak atanmış ve aynı zamanda  15 yıl müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2018-2023 yıllarında ise Trabzon Üniversitesi Turizm ve Otelcilik MYO’da Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır.

Yaklaşık  35 yılda yürüttüğü birçok ders, idari görevle birlikte, farklı kurumlarda birçok kişiye de “Mesleki Eğitimi Geliştirme”ye yönelik eğitimler vermiştir. Anı zamanda çok sayıda akademik çalışma ve projeler yapmıştır.

Çalışmalarından Bazıları:

AB Projeleri:

  • BACKTONATURE 
  • Up-Skills
  • Silver Travellers 

Kitapları:

  • Sokak Lezzetleri (2022)
  • Gastronomi Turizmi ve Trabzon Potansiyeli (2022)
  • Trabzon’un Yaşam Şekli ve Mutfak Kültürü (2021)
  • Anadolu Mutfağında Dünden Bugüne Unutulmayan Lezzetler (2020)
  • Alternatif Turizm ve Ekonomik Etkileri (2020)
  • Doğu Karadeniz Bölgesinin Unutulmayan Organik Lezzetleri (2019)
  • Turizm işletmeleri için lezzet Diyarı Gece Akademi Yayınları (Aralık 2018)
  • Trabzon Mutfağı T.C Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları (Eylül 2015)

İlgili Resimler


Menüyü Kapat